TG Wuivend Riet

PRODUCTIES GEZELSCHAP SPEELKALENDER 

MISSION STATEMENT

Tg WUIVEND RIET (opgericht 2016) is het dynamisch theaterlabo van auteur-regisseur Ed Vanderweyden dat per productie ad hoc medewerkers aantrekt. Ons mission statement:We zijn een professioneel maar klein gezelschap, en dat willen we ook blijven. Tg WUIVEND RIET wordt niet gesubsidieerd en heeft geen sponsors. Dat is een bewuste keuze. We staan op eigen benen en we willen vooral ons ding kunnen (blijven) doen. Ni dieu, ni maître.

“Klein” is uiteraard een relatief begrip. De voorbije theaterseizoenen is Tg WUIVEND RIET uitgegroeid tot een begrip in het Vlaamse theatercircuit. Met drie Vlaamse creaties en met circa 75 voorstellingen per theaterseizoen zijn we de komende jaren prominent aanwezig op de Vlaamse en Nederlandse podia.

Het medium theater is voor Tg WUIVEND RIET het ideale doorgeefluik om te vertellen, want: toegankelijk, herkenbaar, beklijvend. Omdat het ook verklankt en verbeeldt. Omdat het raakt en intrigeert en inspireert. Omdat het vragen stelt en de toeschouwer uitdaagt om antwoorden te geven. Omdat het antwoorden geeft en de toeschouwer stimuleert om (zich) vragen te stellen.

Tg WUIVEND RIET speelt Vlaamse teksten en creaties. Met de vinger aan de pols van de actualiteit, maar zonder daarbij het universeel karakter van het theater uit het oog te verliezen. Een geslaagde theatervoorstelling is voor ons een levend kunstwerk dat uitdaagt en bevraagt, dat knarst en knaagt, dat de toeschouwer een taal- en beeldenwereld aanreikt die nieuwe deuren in zijn/haar brein opent. Tg WUIVEND RIET doet dat consequent zonder aan te kloppen.

Achter de schermen werkt een hecht team van ervaren theatermakers die hun sporen verdienden bij diverse binnen- en buitenlandse gezelschappen, o.m. André Lefèvre (dramaturg), Thomas Stevens (scenograaf), Dieter Dresselaers (graficus), en Sylvie Huysman (choregrafe). De kerncast bestaat uit o.a. Aafke Bruining, Yorgo Fontaine, Ivo Ceulemans, Helga Van der Heyden, Dirk De Deken, Ellen Van de Poel, Faye Jacquemin, Judith Pellegrims, Marilou Mermans,…